select your language

Bidden om vrede in de Veertigdagentijd

Bidden om vrede in de Veertigdagentijd

19 / 03 / 2023

Op vrijdag 17 maart vierde bisschop Van den Hende de eucharistie met gelovigen in de Eendrachtskapel met als speciale intentie vrede in Oekraïne. Gebeden werd voor de slachtoffers van de oorlog. Deze gebedsintenties stonden ook centraal in de eucharistische aanbidding die voorafgaand aan de mis plaatsvond.

Op deze vrijdag werd in alle Nederlandse bisdommen de mis opgedragen en gebeden voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne en voor de vrede. Dit is onderdeel van een gebedsestafette van de CCEE, de Europese bisschoppenconferenties. Van de CCEE maken in totaal 39 bisschoppenconferenties deel uit.

Met betrekking tot de eucharistische aanbidding in de Eendrachtskapel zegt de bisschop: “In de nabijheid van de Heer en het Sacrament mogen wij overtuigd zijn van zijn oneindige liefde. In het licht van de liefde van Christus kan ons verlangen naar vrede groeien en naarmate ons verlangen naar vrede groeiende is, wordt ons gebed voor de vrede ook meer intens.”

Bisschop Van den Hende verbindt het gebed voor de vrede in de Eendrachtskapel ook met de Stille Omgang in Amsterdam (van zaterdag 18 op zondag 19 maart). De bisschop nam eraan deel samen met pelgrims uit het bisdom. “Het thema van de Stille Omgang is verbonden met de eucharistie en het getuigenis van Titus Brandsma. De nabijheid van Jezus in de moeilijkste momenten van Titus’ leven zorgden ervoor dat zijn verlangen naar rechtvaardigheid en vrede ongebroken is gebleven.” In de Eendrachtskapel is op de tabernakeldeur in het hoogaltaar een afbeelding aangebracht van het mirakel van Amsterdam, dat centraal staat bij de Stille Omgang.

(Bron: bisdomrotterdam.nl)