select your language

De Eendrachtskapel

De oudste rooms-katholieke kerk in Rotterdam

De Eendrachtskapel wordt voorlopig gesloten voor alle liturgische vieringen en bijeenkomsten, nadat op de vloer van de kapel enkele losse delen van de gewelven waren aangetroffen. Lees verder

De Eendrachtskapel is de oudste Rooms-katholieke Kerk in Rotterdam die nog voor de Rooms-katholieke eredienst wordt gebruikt. Hij is gebouwd in de 19e eeuw als Kapel van het Allerheiligste Sacrament.

Onze eucharistievieringen


Sunday:
18.00 uur Holy Mass (English).

Vrijdag: 12.00-12.45 uur stille aanbidding bij het uitgestelde Sacrament (met rozenkransgebed). Aansluitend om 12.45 uur eucharistieviering. Na de viering biechtgelegenheid.

Zaterdag: 12.00- 12.45 uur stille aanbidding bij het uitgestelde Sacrament (met Rozenkransgebed). Aansluitend om 12.45 uur eucharistieviering.  Na de viering biechtgelegenheid.

Biechtgelegenheid - Sacrament van boete en verzoening

Neemt alstublieft contact op met de priester voorafgaand aan de eucharistieviering.

Engelstalige vieringen:

Elke zondag om 18:00 uur is er in de kapel een Engelstalige eucharistieviering. Iedere katholieke student en andere katholieken die de viering willen bijwonen zijn welkom in onze Internationale Katholieke Gemeenschap.

Nieuws

  • Continuation of Eucharistic celebrations elsewhere

    11 / 12 / 2023

    The Eendrachtskapel is temporarily closed for all liturgical celebrations and gatherings. Eucharistic celebrations will now be celebrated elsewhere.

  • Voortzetting elders van de eucharistievieringen

    11 / 12 / 2023

    De Eendrachtskapel is voorlopig gesloten voor alle liturgische vieringen en bijeenkomsten. De eucharistievieringen worden nu elders gevierd.

Routebeschrijving

Wilt u weten hoe de Eendrachtskapel te bereiken is?

Bereken routebeschrijving

Historie van de Eendrachtskapel

De Eendrachtskapel is de oudste Rooms-katholieke Kerk in Rotterdam die nog voor de Rooms-katholieke eredienst wordt gebruikt. Hij is gebouwd in 1871 en is tot de jaren '80 in gebruik geweest als Kapel van het Allerheiligste Sacrament, waar dag en nacht het Eucharistisch Brood, het Lichaam van Christus, werd uitgesteld in de monstrans. Deze Eeuwigdurende Aanbidding werd verzorgd door de "zusters van de Eeuwigdurende Aanbidding".

Contact

Adresgegevens

Eendrachtsstraat 95 (zijstraat van de Witte de Withstraat)
of Eendrachtsweg 46 (zij-ingang). De sacristie van de Eendracht is beperkt bereikbaar.

E info@eendrachtskapel.nl
T 010-4772752 (telefoon kathedrale parochie)

IBAN NL92 INGB 0000 0904 17 t.n.v. HH. Laurentius en Ignatius, Rotterdam

Stuur een bericht

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input